Oregano, gudomlig krydda som bostar ditt immunförsvar

Facebook
Twitter
LinkedIn

Oregano räknas som en av de nyttigaste kryddorna med massor av antioxidanter. Oregano härledds från de grekiska orden “oros” (som betyder berg) och “ganos” (betyder glädje). Myten säger att gudinnan Afrodite odlade oregano som en symbol för glädje.

Oregano fungerar som en kraftigt verkande antioxidant och har därför förmåga att bekämpa oxidativ skada i kroppen.

De två mest förekommande polyfenolerna i oregano-extrakt är tymol och karvakrol. Tymol är en av de viktigaste komponenterna i oregano-extrakt. Den har signifikanta antibakteriella egenskaper, som skyddar mot toxiner för att stärka immunsystemet. Karvakrol har antimikrobiella och antiinflammatoriska egenskaper som hjälper till att eliminera patogena bakterier för att stödja matsmältningen. Det är en viktig ingrediens som hjälper till att stödja en hälsosam tarmflora. Forskning visar att karvakrol också kan bidra till att minska mängden av olika virus.

Denna extraordinära ört har även visat sig vara effektiv vid eliminering av bakterier. Dessutom stödjer oregano-extraktet friska inflammatoriska reaktioner.

Spice up your microbial health i Biotics Research Tweet
Katerina Monroe
Katerina Monroe

@katerinam •  More Posts by Katerina

Congratulations on the award, it's well deserved! You guys definitely know what you're doing. Looking forward to my next visit to the winery!

Lämna ett svar