feta_t20_drvwrn
kropp och hälsa

Med kärlek till miljön och moder jord är vår filosofi att främja Medelhavsdieten, eftersom det har visat sig främja hälsa och livslängd. Av denna anledning kontrollerar vi alla stadier av produktionsprocessen, från skörd till bearbetning och förpackning. Vlachos Legacy förpackas i en ogenomskinlig mörk flaska som skyddar olivolja från solen och syre, vilket upprätthåller dess höga näringsvärde, höga polyfenoler, autentiska smak och alla aromer.

Vlachos Legacy olivolja produceras av frukt som tas direkt från trädet. Det vill säga frukt som faller på marken och som skulle äventyra olivoljans smak och kvalitet ingår inte i vår olivoljeproduktion. Dessutom säkerställs den höga kvaliteten på Vlachos Legacy olivolja genom skörd på det mest traditionella sättet (för hand) och skadar därmed varken frukten eller olivträdet.

Frukten som väljs skickas till olivkvarnen samma dag.  Olivkvarnen som vi arbetar med använder de mest innovativa metoderna för utvinning av olivolja. För att skydda oljan från höga temperaturer och oxidation från luften, blötläggs oliverna vid svala temperaturer och med så få varv i kvarnen som möjligt för att producera en naturlig olivjuice med höga polyfenoler.

Handful of olives, Taggiasca or Cailletier, cultivar grown primarily in Southern France near Nice and in the Riviera di Ponente, Liguria, Italy
An,Agronomist,With,White,Coats,Walks,Between,The,Olive,Trees

Så om du köper olivolja och oljan verkar lite grumlig och/eller har en liten mängd sediment längst ner på flaskan, oroa dig inte! Detta är en indikation på produktens renhet. Olivoljan blir lite grumlig i kylan och smakar lite kryddigt och bittert på grund av de höga polyfenolerna (precis det som gör den så hälsosam).